Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2019 13:03

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, βουλεύτρια κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά και τα Μέλη, βουλεύτρια κα Μαριέλλα Αριστείδου και βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, είχαν σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κα Gabriela Cuevas Barron, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στη συνάντηση η κα Cuevas Barron ενημερώθηκε για τις ανθρωπιστικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος που αφορούν στους αγνοουμένους και τους εγκλωβισμένους. Η Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής παρουσίασαν, επίσης, στην Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης το έργο που επιτελείται από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων προς εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Εκφράζοντας το συγκλονισμό της, η κα Cuevas Barron ανέφερε ότι από τη θέση της Προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Κύπρου και γενικότερα την επίλυση των ανθρωπιστικών ζητημάτων του Κυπριακού προβλήματος.

(ΕΚ)