Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2019 11:24

Σύγκληση Πρώτης Γενικής Συνέλευσης από την Πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών, στο ΓΤΠ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29/6/2019, στο Αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών η Πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ορκωτών Μεταφραστών η οποία συγκλήθηκε από την Πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών, Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου, αφού ανακοινώθηκε στον Ημερήσιο Τύπο βάσει του Άρθρου 26 του περί Εγγραφής και Ρύθμισης των Υπηρεσιών του Ορκωτού Μεταφραστή στην Κυπριακή Δημοκρατία Νόμου.

Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Συμβουλίου και ο Πρόεδρος του πρώην Συνδέσμου Συνεργατών Μεταφραστών κ. Αντρέας Κουζάλης, ο οποίος ανακοίνωσε και τη διάλυσή του Συνδέσμου, μετά την ίδρυση του Συλλόγου Ορκωτών Μεταφραστών.

Κατά τη Γενική Συνέλευση παρόντες ήταν 44 από τους 54 εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ορκωτούς Μεταφραστές, οι οποίοι ζήτησαν ομόφωνα όπως πραγματοποιηθούν αυθημερόν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ορκωτών Μεταφραστών το οποίο προνοεί ο εν λόγω Νόμος.

Τέθηκαν οι ακόλουθες υποψηφιότητες από τους πιο κάτω Ορκωτούς Μεταφραστές, στους οποίους δόθηκε το βήμα για να συστηθούν προσωπικά ένας-ένας:

1.Δρ Άλκης Παπαδούρης, 2. Ανδρέας Κουζάλης, 3. Τατιάνα Χριστοφόρου, 4. Ξένια Γεωργιάδου, 5. Αλόνα Κάτση 6. Γαλάτεια Γεωργίου, 7. Όλβια Κωνσταντίνου, 8. Σιμόνη Μακρή, 9. Μαρίνα Στυλιανού, 10. Σίλεια Πρωτοπαπά, 11. Χριστιάνα Χατζηπαυλή, 12. Ελένη Αντωνίου, 13. Ντιάνα Ιωάννου, 14. Μέλπω Σταύρου.  

Ακολουθήθηκε ψηφοφορία δια ψηφοδελτίων κατά την οποία ψήφισαν 44 Ορκωτοί Μεταφραστές. Έγκυρα ψηφοδέλτια: 43, άκυρα: 1.

Έλαβαν:  

  1. Αντωνίου Ελένη, 24 ψήφους
  2. Κωνσταντίνου Όλβια, 24 ψήφους
  3. Γεωργίου Γαλάτεια, 22 ψήφους
  4. Δρ. Παπαδούρης Άλκης, 22 ψήφους
  5. Χατζηπαυλή Χριστιάνα, 21 ψήφους
  6. Στυλιανού Μαρίνα, 20 ψήφους
  7. Μακρή Σιμόν, 19 ψήφους
  8. Κουζάλης Ανδρέας, 18 ψήφους
  9. Πρωτοπαπά Σίλεια, 18 ψήφους

10. Χριστοφόρου Τατιάνα, 17 ψήφους

11. Γεωργιάδου Ξένια, 13 ψήφους

12. Ιωάννου Ντιάνα, 12 ψήφους

13. Σταύρου Μέλπω, 12 ψήφους

14. Κάτση Άλονα, 5 ψήφους

Βάσει των πιο πάνω αποτελεσμάτων αναδείχθηκε το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ορκωτών Μεταφραστών και κατόπιν διαβούλευσης των πρώτων 7 η σύσταση του είναι ως εξής:

  1. Πρόεδρος: Δρ. Παπαδούρης Άλκης
  2. Αντιπρόεδρος: Χατζηπαυλή Χριστιάνα
  3. Γραμματέας: Αντωνίου Ελένη
  4. Ταμίας: Μακρή Σιμόν
  5. Μέλος: Γεωργίου Γαλάτεια
  6. Μέλος: Κωνσταντίνου Όλβια
  7. Μέλος: Στυλιανού Μαρίνα

Περαιτέρω υποδείχθηκαν από τους πιο πάνω οι Στυλιανού Μαρίνα και ο Δρ Άλκης Παπαδούρης οι οποίοι θα εκπροσωπούν τον Σύλλογο στο Συμβούλιο Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών ενώ οι: Γαλάτεια Γεωργίου και η Ελένη Αντωνίου θα εκπροσωπούν τον Σύλλογο στην Πειθαρχική Επιτροπή του Συμβουλίου Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών.

Οι ορκωτοί μεταφραστές που εκλέγονται δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 26, εδαφίου (6) εκλέγονται για δύο (2) μόνο συνεχείς θητείες ενώ βάσει του Άρθρου 27.-(1) η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου είναι τριετής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ορκωτών Μεταφραστών θα εκτελεί τις εργασίες του βάσει του περί εγγραφής και ρύθμισης των Υπηρεσιών του Ορκωτού Μεταφραστή στη Δημοκρατία 2019.

-------------------------

ΝΑ/ΑΜ/ΣΧ