Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2019 11:58

Χαιρετισμός Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στην Γενική Συνέλευση των Ορκωτών Μεταφραστών, στο ΓΤΠ (29.06.2019)

Ο Θεσμός του Ορκωτού Μεταφραστή είναι πλέον γεγονός και, πραγματικά, αποτελεί καινοτομία στα δεδομένα της Κύπρου. Το κοινό ήδη ανταποκρίνεται στη νέα Υπηρεσία με την αναζήτηση Ορκωτών Μεταφραστών είτε στην ιστοσελίδα είτε με πληροφόρηση και καθοδήγηση που δέχεται από τους Λειτουργούς του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Η σημερινή Συνέλευση πραγματοποιείται βάσει του Άρθρου 26 του Νόμου περί Εγγραφής και Ρύθμισης των Υπηρεσιών του Ορκωτού Μεταφραστή στην Κυπριακή Δημοκρατία όπου ρητά αναφέρεται: «Νοείται ότι η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου συγκαλείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, νοουμένου ότι έχουν εγγραφεί τουλάχιστον είκοσι Ορκωτοί Μεταφραστές στο Μητρώο.»

Σύμφωνα με την πρόνοια του Άρθρου 25 «ιδρύεται Σύλλογος Ορκωτών Μεταφραστών, με μέλη όλους ανεξαιρέτως τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ορκωτούς Μεταφραστές που παρέχουν υπηρεσίες στη Δημοκρατία.             

Από Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 ξεκινάτε δουλειά ως Ορκωτοί Μεταφραστές με «Βούλλα» όπως λέμε και είστε πλέον υπέυθυνοι για την διεκπεραίωση όλων των εργασιών της διαδικασίας πιστοποίησης, οι οποίες πρέπει να γίνονται με πανομοιότυπο τρόπο όπως δηλαδή γίνονταν μέχρι σήμερα από το ΓΤΠ. Τις διαδικασίες αυτές σας τις εξήγησαν εκτενώς οι Λειτουργοί του ΓΤΠ, οι οποίοι είναι στη διάθεσή σας για το αρχικό αυτό στάδιο της μετάβασης για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή εξήγηση.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας τονίσω της σημασία της γνώσης και επίγνωσης του σχετικού Νόμου ο οποίος διέπει όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθείτε.

Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες του Νόμου σήμερα, αφού μετά από αυτή την νενομισμένη τυπική συνάντηση καταρτίζεστε πλέον επίσημα σε Σώμα και μπορείτε να συγκαλέσετε την πρώτη Τακτική σας Γενική Συνέλευση κατά την οποία ,σύμφωνα με το άρθρο 26 (5), μπορείτε να προβείτε στην εκλογή του Διοικητικού σας Συμβουλίου (7 ΟρκωτοίΜεταφραστές), στην εκλογή δύο Ορκωτών Μεταφραστών για να εκπροσωπούν τον Σύλλογο στο Συμβούλιο Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών και 2 Ορκωτών Μεταφραστών για να μετέχουν στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Κατά τις Τακτικές σας Συνελεύσεις θα μπορείτε να θέτετε τα θέματα που τυχόν θα σας απασχολούν κατά τη διεκπεραίωση των εργασιών σας και να παίρνετε αποφάσεις τις οποίες θα κοινοποιείτε στο Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο είναι ο εποπτικός σας φορέας και θα είναι πάντοτε αρωγός στο έργο σας, αλλά και υπεύθυνος για την επιβεβαίωση της απόδοσης της εργασίας σας, σύμφωνα με τα αναμενόμενα από εσάς επίπεδα καθώς και για τον καθορισμό επιπρόσθετων κανονισμών.

Εισήγησή μας ως εποπτικός φορέας είναι η υποβολή σε εμάς Κανόνων Δεοντολογίας που να διέπουν την ηθική πλευρά της εξάσκησης της εργασίας σας.

Κλείνοντας επιθυμώ να κάνω μνεία στην υψηλή ευθύνη που αναλαμβάνετε και εύχομαι και πάλι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο έργο σας.

(ΝΑ/ΑΜ/ΣΧ)