Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2019 14:16

O Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

O Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Ararat Mirzoyan, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, φθάνει αύριο το απόγευμα στην Κύπρο, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη. Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Επιστήμη, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Διασπορά, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό κ. Mkhitar Hayrapetyan, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Κρατικές και Νομικές Υποθέσεις κ. Vladimir Vardanyan, και τα Μέλη της Εθνικής Συνέλευσης κες Shake Isayan, Anna Konstayan Tsovinar Vardanyan και Hripsime Grigoryan. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα κ. Fadey Charchoghlyan και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρμενικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Mirzoyan και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που τον πλαισιώνει θα γίνουν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, ενώ θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμήν του Αρμένιου ομολόγου του.

Ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης θα προσφωνήσει, εξάλλου, την Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αρμενίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων,  με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη και τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αρμενίας κ. Νίκος Τορναρίτης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν της αντιπροσωπείας. Δείπνο θα παραθέσει επίσης ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν. Η Αρμένικη αντιπροσωπεία θα συναντήσει, εξάλλου, τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ. Χορέν Τογραματζιάν και εκπροσώπους συνδέσμων και οργανώσεων των Αρμενίων της Κύπρου. Θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία.

Τον κ. Mirzoyan θα υποδεχθούν και θα κατευοδώσουν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Κοσμήτορας της Βουλής κ. Χρίστος Ορφανίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Σώματος και ο κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν. 

(ΜΓ/ΣΧ)