Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2019 14:23

Ο βουλευτής Χαρ. Θεοπέμπτου μεταβαίνει στο Μιλάνο σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΜ για την Οικονομική Συνεργασία και το Περιβάλλον

Ο βουλευτής, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Μέλος της Κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, για το Μιλάνο, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου για την Οικονομική Συνεργασία και το Περιβάλλον. Οι εργασίες της Επιτροπής, με θέμα «Εναλλακτικές αγορές επιχειρηματικών κεφαλαίων για οικονομική ανάπτυξη στη Μεσόγειο», θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Ιουλίου 2019. Τον κ. Θεοπέμπτου συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής, κα Γεωργία Νεοφύτου.

Τη συνεδρία αναμένεται να απασχολήσουν ο ρόλος των κοινοβουλίων στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για αξιοποίηση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και η αναζήτηση εναλλακτικών καναλιών έναντι του παραδοσιακού πιστωτικού τομέα προς δημιουργία κλίματος άνθησης της οικονομίας στην περιοχή, καθώς και η ανάπτυξη περαιτέρω προγραμμάτων προσέλκυσης επενδύσεων στις χώρες της Μεσογείου. Θα εξεταστούν επίσης οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος οικονομικής ασφάλειας στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στον στόχο της σταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης.

_______________

ΑΜ/ΣΧ