Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2019 14:12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από τη Σερβία

Ο Πρόεδρος, Δρ  Žarko Obradović  και τα Μέλη κα Ljiljana Malušić και κ. Nikola Savić,  της Επιτροπής Εξωτερικών της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, καθώς και η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στη Σερβική Βουλή, κα Biljana Pantić Pilja και τα μέλη της Ομάδας, κες Stanislava Janošević και Dragana Barišić, έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για την σταθερή στάση αρχών που διατηρεί η Σερβία σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα, η οποία βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τη Σερβική αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα. Καυτηρίασε ιδιαίτερα τον παράνομο εποικισμό, που συντελείται στα κατεχόμενα και αποτελεί, όπως τόνισε, έγκλημα πολέμου. Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε, εξάλλου, στις πρόσφατες τουρκικές παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας εντός της  Κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, ο Δρ  Obradović  εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την πλήρη και σταθερή συμπαράσταση της Κύπρου προς τη Σερβία σ’ ό,τι αφορά  στο θέμα του  Κοσόβου, καθώς και για την αλληλεγγύη που η χώρα μας επιδεικνύει στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας, η οποία τόνισε αποτελεί για τη φίλη χώρα, πρωταρχικό στρατηγικό στόχο. Ο κ. Obradovic ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Βουλής για την πολιτική κατάσταση στη Σερβία.

Τέλος, ανταλλάγηκαν απόψεις για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου-Σερβίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στον οικονομικό.

____________

ΑΜ/ΣΧ