Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-07-2019 11:50

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος για την επέτειο της έκρηξης στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί

Προ ημερησίας διατάξεως οφείλουμε να αναφερθούμε στη θλιβερή επέτειο της έκρηξης στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς ηρωικούς συμπατριώτες μας και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού.

 Στις 11 Ιουλίου συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε το παγκύπριο και πλημμύρισε με οδύνη όχι μόνο τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και όλους εμάς.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει και πάλι τη συμπαράστασή της προς τους οικείους των αξιωματικών, ναυτών και πυροσβεστών που με θάρρος, αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης προσέτρεξαν να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους, θέτοντας το δημόσιο συμφέρον υπεράνω της ζωής τους.

 Σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των δεκατριών ηρωικών ανδρών, που με απαράμιλλη αυτοθυσία και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους την ολέθρια εκείνη ημέρα.

(Τήρηση μονόλεπτης σιγής)

Αιωνία τους η μνήμη!

---------------------------

ΑΜ