Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-07-2019 14:50

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΜ για την Οικονομική Συνεργασία και το Περιβάλλον, στο Μιλάνο

Ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα, στο Μιλάνο, οι εργασίες της Συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ) για την Οικονομική Συνεργασία και το Περιβάλλον. Στη Συνεδρία της Επιτροπής, με θέμα «Εναλλακτικές αγορές επιχειρηματικών κεφαλαίων για οικονομική ανάπτυξη στη Μεσόγειο», η Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπείται από τον βουλευτή κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, Μέλος της Κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΜ. 

Κατά τις εργασίες της Συνεδρίας, που ξεκίνησαν χθες, ο κ. Θεοπέμπτου και άλλα μέλη της ΚΣΜ συζήτησαν, με τη συμβολή τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων στον τομέα της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων στη Μεσόγειο. Οι σύνεδροι, αναγνωρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και την καινοτομία, ως τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας κάθε χώρας, αντάλλαξαν ιδέες για τρόπους χρηματοδότησης και ενίσχυσής τους με την αξιοποίηση συγκεκριμένων ταμείων και υπογράμμισαν την ανάγκη εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών προς διευκόλυνση αυτής της χρηματοδότησης και ενθάρρυνση νέων επιχειρήσεων. Συζήτησαν, επίσης, για το πώς οι νέοι επιχειρηματίες, αξιοποιώντας την τεχνολογική πρόοδο, μπορούν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την αύξηση της παραγωγικότητας και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.  Συμφώνησαν δε ότι η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση των νέων και η ευρύτερη επιμόρφωση των επιχειρηματικών δρώντων αποτελούν βασικό παράγοντα για τη σωστή αξιοποίηση των ευκαιριών και την υγιή οικονομική ανάπτυξη των Μεσογειακών χωρών. 

Τέλος, οι σύνεδροι σημείωσαν ότι η κλιματική αλλαγή και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και οικονομική σταθερότητα, συμφωνώντας στην ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών που να διασφαλίζουν προστασία του περιβάλλοντος και βιωσιμότητα των φυσικών πόρων, προωθώντας ένα βιώσιμο, καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς στην περιοχή της Μεσογείου. 

(ΕΚ/ΣΧ)