Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-07-2019 10:33

Ανακοίνωση για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των Υπευθύνων Γραμμής Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για οχήματα με μικτό βάρος πέραν των 3,5 τόνων

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι σύντομα θα αδειοδοτηθούν Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων με μικτό βάρος πέραν των 3,5 τόνων. Στα οχήματα αυτά περιλαμβάνονται λεωφορεία, φορτηγά και άλλου τύπου οχήματα. Ως υπεύθυνοι γραμμής τεχνικού ελέγχου για τα οχήματα αυτά θα εξουσιοδοτηθούν οι έχοντες τα προσόντα για να εγκριθούν ως Υπεύθυνοι Γραμμής Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 τόνων, αφού πρώτα περάσουν από σχετική αναγνωρισμένη εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική).

Για το σκοπό αυτό, καλείται οποιοσδήποτε οργανισμός, ο οποίος επιθυμεί να διοργανώσει τέτοια μαθήματα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.  Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα θέματα που αναφέρονται στην παράγραφο 2(α), του Παραρτήματος 1, της Γνωστοποίησης με αριθμό Κ.Δ.Π. 133/2017 που δημοσιεύθηκε στο Μέρος Ι, του Παραρτήματος ΙΙΙ, της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, στις 21 Απριλίου 2017. Ο εκπαιδευτής του προγράμματος θα πρέπει να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού ή κολεγίου στη μηχανική αυτοκινήτων, με σχετική πείρα στη μηχανική οχημάτων.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διοργάνωση των μαθημάτων αυτών αποτελεί η έγκριση του προγράμματος από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Λειτουργό Οδικών Μεταφορών κ. Ρένο Βενέζη στο τηλ. 22807002 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση rvenezis@rtd.mcw.gov.cy.

(ΕΚ)