Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2019 15:07

Δήλωση ΥMEE κας Βασιλικής Αναστασιάδου για την ψήφιση του περί παροχής υπηρεσιών Αεροναυτιλίας νόμου του 2019

«Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την υπερψήφιση του «Περί παροχής υπηρεσιών Αεροναυτιλίας νόμου του 2019». Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δώδεκα χρόνια

Η ψήφιση του νόμου ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση Κρατικής Εταιρείας Ιδιωτικού Δικαίου για παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας, με μοναδικό μέτοχο το κράτος. Έχω την πεποίθηση ότι η ίδρυση της νέας εταιρείας θα προσδώσει ευελιξία στο θέμα της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, σε διοικητικό, οργανωτικό και πρακτικό επίπεδο, συμβάλλοντας στη δραστική μείωση των καθυστερήσεων στον εναέριο χώρο της χώρας μας κάτι, που αποτελεί πρωτεύοντα στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Επιθυμώ τέλος να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας. Τους προκατόχους μου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, τη Νομική Υπηρεσία, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα οργανωμένα σύνολα αλλά και τους συνεργάτες μου στο υπουργείο. Όλοι συνέβαλαν τα μέγιστα, στην ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής μεταρρύθμισης»  

( ΔΚ )