Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-07-2019 09:56

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε επαφές στην πολιτεία της Νοτίου Αυστραλίας

O Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα, 17 Ιουλίου 2019 συνάντηση με την  πολιτειακή Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κα Jing Lee της πολιτείας της Νοτίου Αυστραλίας, στην Αδελαΐδα. Τον Επίτροπο Προεδρίας συνόδευε η Ύπατη Αρμοστής της Δημοκρατίας κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ. Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που άπτονται των αποδήμων, αλλά και πιθανών συνεργειών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της πολιτείας Νοτίου Αυστραλίας.

Στη συνέχεια ο κ. Φωτίου είχε συνάντηση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης κ. Peter Malinauskas τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εξάλλου, τον Επίτροπο Προεδρίας υποδέχτηκαν χθες στην Αδελαΐδα, ο Πρόεδρος της κυπριακής κοινότητας δρ. Ανδρέας Ευδοκίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) κ. Πίτερ Πίρο.  Ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με μέλη της κοινότητας και ειδική εκδήλωση κατά την οποία συμμετείχαν νέοι τρίτης και τέταρτης γενιάς αποδήμων Κυπρίων.

Το επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους 1974 στη Νότιο Αυστραλία, θα ολοκληρωθεί απόψε στο οίκημα της κυπριακής κοινότητας, με κύριο ομιλητή τον Επίτροπο Προεδρίας, στην παρουσία επισήμων και εκπροσώπων της Πολιτείας. 

(ΡΜ/ΜΓ/ΕΙ)