Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-07-2019 13:13

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του Πακιστάν στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε, σήμερα, τον Ύπατο Αρμοστή του Πακιστάν στην Κύπρο, με έδρα τη Βηρυτό, κ. Najeeb Durrani. Τον κ. Durrani συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος του Πακιστάν στην Κύπρο κ. Φάνος Φιλίππου.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση Κύπρου και Πακιστάν για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τόσο σε διακρατικό όσο και σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, προς εδραίωση της συνεργασίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η δυνατότητα ανταλλαγών και επαφών στα πλαίσια πολυμερών κοινοβουλευτικών διοργανώσεων, όπου συμμετέχουν τα δύο Κοινοβούλια. Ο κ. Συλλούρης και ο κ. Durrani συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα ενίσχυσης των οικονομικών ανταλλαγών μεταξύ Κύπρου και Πακιστάν, τόσο μέσω της ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων, όσο και μέσω του τουρισμού.

Ο Πακιστανός Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Βουλής για τις πολιτικές εξελίξεις στο Πακιστάν μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2018, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα κυβέρνηση της χώρας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας.

(ΕΚ)