Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-08-2019 11:20

Επανέναρξη Δωρεάν Προγράμματων Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που διοργανώνονται από το ΚΕΠΑ

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ,ανακοινώνουν την επανέναρξη από τον Σεπτέμβριο 2019 των Δωρεάν Προγραμμάτων Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Εργαστηρίων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλες τις πόλεις.

Τα προγράμματα που θα διεξαχθούν είναι τα εξής:

  • Eργαστήρια για την εκμάθηση των συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με έμφαση στη Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη, το TaxisNet και το Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διάρκειας 6 ωρών.
  • Προγράμματα κατάρτισης για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του, διάρκειας 27 ωρών.
  • Προγράμματα κατάρτισης για εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων για πρόσωπα τρίτης ηλικίας (60 ετών και άνω): α) σε περιβάλλον Windows, διάρκειας 24 ωρών και β) σε περιβάλλον Android / iOS (Smartphones) διάρκειας 15 ωρών.
  • Προγράμματα κατάρτισης στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Βασικό Επίπεδο), διάρκειας 3 ωρών, στα οποία καλύπτονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα θέματα: κίνδυνοι στο Διαδίκτυο, κακόβουλα λογισμικά, ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές και προστασία καταναλωτή, κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό έγκλημα.
  • Προγράμματα κατάρτισης για άνεργους και εργαζόμενους στη Word,  ΑdvancedWord, Excelκαι ΑdvancedExcelκαι Powerpoint. 

Τα Εργαστήρια και Προγράμματα κατάρτισης προσφέρονται δωρεάν από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε όλες τις πόλεις από το Κέντρο Παραγωγικότητας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, και εντάσσονται στο πλαίσιο της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής. Τα Προγράμματα/Εργαστήρια απευθύνονται τόσο σε στελέχη επιχειρήσεων όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο/ ενδιαφερόμενη. Σε όλους/όλες/ τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες που συμπληρώνουν με επιτυχία τα προγράμματα δίνεται πιστοποιητικό συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στα κατά τόπους Γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στα τηλέφωνα 22806114, 25873588,  24812430 αντίστοιχα ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.kepa.gov.cy/Mathisi/eskills.

----------------------------

ΑΜ/ΕΙ