Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2019 16:41

Ανακοίνωση Τμήματος Δημοσίων Εργων αναφορικά με τον δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Αμαργέτης – Χρυσορρογιάτισσας

Αναφορικά με δημοσίευμα ημερομηνίας 11/09/2019, της εφημερίδας «Η Χαραυγή» σε σχέση με το δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Αμαργέτης – Χρυσορρογιάτισσας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

1. Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, αφορά σημείο του δρόμου Ε606 παρά τη Νατά, στο οποίο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου χειμώνα, σημειώθηκε κατολίσθηση..Μετά την κατολίσθηση λήφθηκαν μεσοπρόθεσμα μέτρα για χρήση του δρόμου με ασφάλεια, από τη διερχόμενη τροχαία κίνηση. Τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας μόνιμου τύπου για αποκοπή ανοδικής λωρίδας κυκλοφορίας και κατασκευάστηκε νέα λωρίδα, στην πλευρα του υφιστάμενο δρόμου, όπου το έδαφος είναι στερεό. Με τα πιο πάνω μέτρα, ο δρόμος θεωρείται ασφαλής.

2. Έχουν ετοιμαστεί έγγραφα για προκήρυξη διαγωνισμού μελέτης από ιδιώτες μελετητές, τόσο για το εν λόγω σημειο του δρόμο, όσο και για άλλο μέρος, στον ίδιο δρόμο, όπου υπήρξαν μικρότερα μεν αλλά επαναλαμβανόμενα προβλήματα. Η μελέτη αναμένεται να ανατεθεί  στον προσφοροδότη που θα επιλεγεί, τον Οκτώβριο του 2019 και να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών, καθώς απαιτούνται γεωτρήσεις και εργαστηριακοί έλεγχοι του υπεδάφους, που δεν είναι δυνατό να επισπευσθούν. Η προσφορά για την κατασκευή των μόνιμων μέτρων αποκατάστασης του δρόμου αναμένεται να προκηρυχθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός τεσσάρων μηνών.

( ΔΚ )