Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2019 17:10

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε δημοσιεύματα για τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Σχετικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, τα οποία αναφέρονται σε δηλώσεις του Πρόεδρου της ΟΛΤΕΚ για διάφορα θέματα που αφορούν στην Τεχνική Εκπαίδευση, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) επισημαίνει ότι:

  1. Για τα σχολικά εγχειρίδια της Τεχνικής Εκπαίδευσης, έχει ήδη ετοιμαστεί Σχέδιο Δράσης από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με την ΟΛΤΕΚ, το οποίο ανακοινώθηκε δημόσια (βλ. σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ, ημερ. 9/7/2019) και ήδη άρχισε να εφαρμόζεται με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών που προκύπτουν από τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα με τον καλύτερο τρόπο.
  2. Αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού σημειώνεται ότι η Διεύθυνση ΜΤΕΕΚ έχει ενισχυθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.
  3. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι η δημιουργία νέων κλάδων και ειδικοτήτων σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει την Τεχνική Εκπαίδευση. Το ΥΠΠΑΝ, μέσα από τη δημιουργία νέων κλάδων και ειδικοτήτων, ακόμα και με μικρό αριθμό μαθητών/μαθητριών, ανοίγει τον δρόμο για νέες επιλογές δίνοντας νέα προοπτική στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  4. Εν κατακλείδι, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει Στρατηγικός Σχεδιασμός για το Σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τον όποιο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 και έχει, σε μεγάλο βαθμό, υλοποιηθεί από το ΥΠΠΑΝ. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός, όπως αυτός έχει εγκριθεί, αποσκοπεί στην εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου, ελκυστικού, ευέλικτου και υψηλής ποιότητας συστήματος Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που να ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

 (ΙΠ/ΕΙ)