Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2019 17:41

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου εκλέγηκε Εισηγητής για το θέμα της Εφαρμογής των Αποφάσεων του ΕΔΑΔ

Στο πλαίσιο των εργασιών του Τέταρτου Μέρους της Συνόδου 2019 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο, ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, εκλέγηκε με συντριπτική πλειοψηφία έναντι των δύο ανθυποψηφίων, από τα μέλη της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης, Εισηγητής για το θέμα της Εφαρμογής των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αντικαθιστώντας τον τέως Εισηγητή, Έλληνα πρώην βουλευτή, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Ευσταθίου κατέθεσε, επίσης, προσχέδιο ψηφίσματος στην Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και ΜΜΕ της ΚΣΣΕ, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη σε συνάρτηση με τον ρόλο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στη νέα τεχνολογική εποχή.  

Κατά την διάρκεια επετειακής τελετής, εξάλλου, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Συμβούλιου της Ευρώπης, απονεμήθηκαν, στην παρουσία του Γάλλου Πρόεδρου, κ. Emmanuel Macron και άλλων επισήμων, από διάφορες χώρες μέλη του Οργανισμού, τα βραβεία σχετικού διαγωνισμού έκθεσης του Οργανισμού, με θέμα «Πώς θα πρέπει να είναι ο Ευρωπαίος του μέλλοντος». Το βραβείο κέρδισε η μαθήτρια Κωνσταντίνα Γιωργάλλα από την Λεμεσό.

(ΕΙ)