Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2019 10:01

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην έναρξη της λαμπαδηφορίας Cyprus Police Torch Run for Special Olympics, χθες

Βρισκόμαστε στο Προεδρικό Μέγαρο για να κηρύξουμε την έναρξη μιας ακόμα σημαντικής πρωτοβουλίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αστυνομίας “Cyprus Police Torch Run”. Πρωτοβουλία η οποία έχει στόχο να μεταφέρει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας σ’ όλη την Κύπρο αλλά και να ενισχύσει οικονομικά την Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών. 

Από 2 έως 5 Οκτωβρίου, οι εθελοντές λαμπαδηφόροι Αστυνομικοί, θα μεταφέρουν τη φλόγα της αγάπης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης σε κάθε γωνία της ελεύθερης Κύπρου. 

Τα άτομα με αναπηρίες έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι πολίτες. Δικαιώματα τα οποία πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε. Τα άτομα των Ειδικών Ολυμπιακών μας κάνουν περήφανους στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η συμμετοχή αλλά και οι επιδόσεις τους στέλνουν πολλαπλά μηνύματα. Μηνύματα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και αγάπης.

Η αποστολή των Special Olympics Κύπρου είναι να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία να ενεργοποιηθούν στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Στόχος είναι η ενδυνάμωση κουλτούρας αποδοχής, να αλλάξουμε κακές αντιλήψεις και να ευαισθητοποιήσουμε ιδιαίτερα τους νέους και νέες της Κύπρου, για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

Ακόμα μια φορά η Αστυνομία Κύπρου δείχνει το ανθρώπινο της πρόσωπο μέσω του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Cyprus Police Torch Run” και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους εθελοντές της  Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου για τη δράση τους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στην όλη προσπάθεια.

(ΜΓ/ΣΧ)