Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2019 11:25

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το Nicosia Book Fest 2019

Το Nicosia Book Fest έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Ακρόπολης, με δεκάδες βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου.

Το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερους συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, πρεσβείες, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα με στόχο την ουσιαστική διάδραση ανάμεσα σε δημιουργούς και αναγνώστες.

Ταυτόχρονα, σε τρεις διαφορετικές σκηνές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πέραν των 40 παρουσιάσεων και συζητήσεων με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό και άλλες πολύ συναρπαστικές δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρό τους το βιβλίο.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Φεστιβάλ, όπου θα εκτίθεται και θα διατίθεται δωρεάν μεγάλη επιλογή από τις εκδόσεις του. Επιπρόσθετα, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, έχοντας πάντα ως στόχο τη διάχυση της γνώσης, θα διοργανώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαζί με το Τυπογραφείο Κυπριακής Δημοκρατίας, διήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Οι Μικροί Τυπογράφοι Επιστρέφουν», στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονταν τα βιβλία παλιά, αλλά και να τυπώσουν σε παλιά μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες του από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ στον χώρο θα υπάρχει φαγητό, ποτό και πολλές παιδικές δραστηριότητες.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο www.nicosiabookfest.com

(ΕΝ/ΕΚ/ΣΧ)