Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2019 13:40

Συμμετοχή Προέδρου της Βουλής στις εργασίες της 2ης Προπαρασκευαστικής Συνάντησης για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, στη Γενεύη οι εργασίες της δεύτερης Προπαρασκευαστικής Συνάντησης για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, όπου συμμετέχει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης. Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2020 στη Βιέννη.

Κατά τη Συνάντηση αποφασίστηκε όπως ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης ετοιμάσει έκθεση με θέμα «Κοινοβούλια στον 21ο αιώνα», η οποία θα παρουσιαστεί κατά την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Εξάλλου, με την ευκαιρία της Συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους ομολόγους του που βρίσκονται στη Γενεύη σχετικά με την πρωτοβουλία του για την Παράλληλη Βουλή, στα πλαίσια συζήτησης που διεξήχθη για αποτελεσματικότερη και πιο άμεση επικοινωνία του θεσμού του Κοινοβουλίου με τους πολίτες, προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχική δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η διαφάνεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2019.

(ΑΧ/ΣΧ)