Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2019 16:56

Συνεχίζονται με επιτυχία οι «Κυπριακές Στιγμές» στην Κολωνία

Στην Κολωνία πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου η δεύτερη εκδήλωση της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές Στιγμές», που διοργανώνει το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στη Γερμανία, εδώ και 11 συνεχή χρόνια.

Η βραδιά «Χρώματα της ΄Ανοιξης» ήταν αφιερωμένη στην κλασσική μουσική, με έργα παγκοσμίου ρεπερτορίου, εμπνευσμένα από την εποχή της Άνοιξης, ένα μουσικό ταξίδι σε διάφορες μουσικές περιόδους, ξεκινώντας με την «Άνοιξη» του Antonio Vivaldi, στην Ιταλία του 18ου αιώνα και τελειώνονταςμε την Άνοιξη του Astor Piazzolla, στο Μπουένος Άϊρες του 20ου αιώνα.

Τα έργα εκτέλεσε το κουαρτέτο εγχόρδων «Προμηθέας», το οποίο είχε και την επιμέλεια του προγράμματος και το οποίο αποτελείται από τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Νίκο Πίττα (βιολί), Ηρακλή Μιτέλλα (βιολί), Νίκο Παπαγεωργίου (βιόλα) και Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο).

Το κουαρτέτο για την παράσταση στην Κολωνία συνέπραξε με τον πιανίστα Νικόλα Μελή και εκτέλεσε, επίσης, και τρία έργα των Kυπρίων συνθετών Σόλωνα Μιχαηλίδη, Σταύρου Λάντσια και Ανδρέα Παπαπέτρου.

Η παράσταση ήταν άκρως εντυπωσιακή, οι πέντε μουσικοί ερμήνευσαν άψογα, με ευαισθησία, ακρίβεια και ζωντάνια τα ποικιλόμορφα έργα, έδωσαν τρία ανκόρ και καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο.

Οι «Κυπριακές Στιγμές 2019» πραγματοποιούνται μεταξύ 9 και 28 Νοεμβρίου 2019.

(/ΣΧ)