Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-04-2018 10:45

Ομιλία του Επίτροπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της εκστρατείας “Lets Do it – Cyprus’’

Έχω επανειλημμένως αναφέρει, για την επιτυχία οποιασδήποτε πολιτικής, χρειαζόμαστε την κοινωνία των πολιτών ως βασικό συνεργάτη και σύμμαχο. Σε πολλά θέματα, η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και η εθελοντική προσφορά, ήταν και θα είναι ο καταλύτης της επιτυχίας σε οποιασδήποτε πολιτική ή δράση.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει το πώς η κοινωνία έχει αναβαθμίσει την συμμετοχή της σε εθελοντικές δραστηριότητες και ειδικότερα σε ό,τι αφόρα τη συμμετοχή των νέων. Από την αντιμετώπιση της κρίσης, τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, έως και την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Η ενεργοποίηση της είναι οριζόντια, πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη.

Η Παγκόσμια  Περιβαλλοντική Εκστρατεία “Lets Do it!,  η οποία διοργανώνεται και στην Κύπρο από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Together Cyprus, και με συνέργιες του Γραφείου μου, του Τμήματος Δασών, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, με σύμμαχο την κοινωνία των πολιτών και τη στήριξη των χορηγών, κατάφερε σε λίγα χρόνια να ενεργοποιήσει πάνω από 40,000 πολίτες. Οργανωμένους ή μη οργανωμένους.

Η σημασία αυτής  της εκστρατείας δεν είναι μόνο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος αλλά και η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη, όχι μόνο στα περιβαλλοντικά αλλά στα κοινά γενικότερα.

Το περιβάλλον έχει σχέση με την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον του πλανήτη μας. Και αυτό αφορά όλους μας. Πολιτεία και κοινωνία. Η ενεργοποίηση τόσων συμπολιτών μας αναδεικνύει την ανησυχία των πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν  όχι μόνο την πατρίδα μας αλλά όλον τον πλανήτη. Φυσικά το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν πρέπει να εστιάζεται μόνο αυτή την μέρα αλλά πρέπει να είναι μια στάση ζωής για όλους μας. Για αυτό τον λόγο, καλό όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, να προστατέψουμε το περιβάλλον και το μέλλον του κόσμου.

(ΑΧ)