Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2020 14:42

Ο βουλευτής κ. A. Δαμιανού σε συνάντηση των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ

Ο βουλευτής κ. Άριστος Δαμιανού συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνάντηση των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, στο περιθώριο της 17ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπιών της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Στο πλαίσιο συζήτησης για τα κύρια περιφερειακά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή της Μεσογείου, ο κ. Δαμιανού, επεσήμανε ότι η αστάθεια αποτελεί πλέον τον κανόνα. Τόνισε δε ότι ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας, που εκτείνεται σε αριθμό χωρών περιλαμβανομένης της Κύπρου, πρέπει να τύχει άμεσης αντιμετώπισης. Ο κ. Δαμιανού ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες, πρόσθεσε, αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε ευχαριστίες προς τους συναδέλφους του για την έκφραση αλληλεγγύης των χωρών τους προς την Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να επιδιώκεται η ευθυγράμμιση της Τουρκίας με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίεςκαι με τις αρχές καλής γειτονίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας. Τα αποτελέσματα του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με την Τουρκία, τόνισε ο Κύπριος βουλευτής, πρέπει να στρέφονται ξεκάθαρα προς την καταδίκη της τουρκικής αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς. Η Κύπρος επιδιώκει τον διάλογο ως το μόνο μέσο για την επίλυση διαφορών γενικά και ειδικότερα για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

(ΣΣ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα