Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2020 08:56

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 8ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Στις 10.38 ανταποκρίθηκε για διάσωση ζωής στην οδό Αμμοχώστου στον Στρόβολο για άτομο το οποίο βρισκόταν κάτω από όχημα μάρκας BMW το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο σε πρόχειρο συνεργείο στην αυλή οικίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λευκωσίας. Το παγιδευμένο άτομο βρισκόταν κάτω από το όχημα για σκοπούς επιδιόρθωσης όταν υποχώρησε ο ανυψωτικός κρίκος που το κρατούσε ψηλά και βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από αυτό. Το άτομο (άντρας - 52 ετών) αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και ανυψωτικών αερόσακων, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε σε φορείο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. Στο μέρος του επεισοδίου παρευρέθηκε το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας.

Στις 17.40 ανταποκρίθηκε για εργατικό θανατηφόρο ατύχημα στην οδό Τρικώμου στο χωριό Αρμενοχώρι Επαρχίας Λεμεσού. Άτομο που ασχολείτο με εργασίες φορτοεκφόρτωσης οικοδομικών υλικών καταπλακώθηκε από βραχίονα γερανοφόρου φορτηγού οχήματος μόνιμα εγκατεστημένου στην καρότσα του φορτηγού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Το άτομο (άντρας - 60 ετών) αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικών εργαλείων. Στο μέρος του επεισοδίου παρευρέθηκε το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας.

Στις 19.42 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε ισόγεια οικία στο Δήμο Παραλιμνίου Επαρχίας Αμμοχώστου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.13. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα ολόκληρη η οικία υπέστηκε εκτεταμένες ζημιές σε εξοπλισμό, επίπλωση, ηλεκτρικές συσκευές και ρουχισμό. Κατά την έναρξη της πυρκαγιάς δεν υπήρχαν άτομα εντός της κατοικίας και δεν κινδύνεψε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(IK/ΕΙ)