Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2021 15:15

Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ), η οποία είναι η μοναδική αναγνωρισμένη επαγγελματική και επιστημονική ένωση των Κυπρίων Βιβλιοθηκονόμων, στο πλαίσιο ενημέρωσής της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικείος κλάδος στην Κύπρο. Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για την πάγια θέση της ΚΕΒΕΠ για πλήρη επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων του οικείου κλάδου, αλλά και για τη στελέχωση όλων των βιβλιοθηκών με πτυχιούχους βιβλιοθηκονόμους.

Η Πρόεδρος της Βουλής είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για σημαντικά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, όπως και για την ανάγκη συμμετοχής πτυχιούχων βιβλιοθηκονόμων μελών της οργάνωσης στη Συμβουλευτική Επιτροπή για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη, με απώτερο στόχο τη συμβολή του Συνδέσμου στην αναβάθμιση της βιβλιοθήκης και τη διεκδίκηση του σημαντικού ρόλου που αυτή μπορεί να επιτελέσει στην κυπριακή κοινωνία, αντικατοπτρίζοντας την εικόνα που πρέπει να έχει μια εθνική βιβλιοθήκη.

Συναφώς, η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς επίσπευση της επίλυσης των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, αναφέροντας ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί η ίδια την Κυπριακή Βιβλιοθήκη συνοδευόμενη από εκπροσώπους του κλάδου, ώστε να σχηματίσει ιδίαν αντίληψη περί του πλαισίου λειτουργίας της.

Τέλος, ο ίδιος ο κλάδος προσφέρθηκε να συμβάλει με την εμπειρογνωμοσύνη του στην αναβάθμιση της βιβλιοθήκης και του Αρχείου της Βουλής και προς τούτο θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες για τη σύναψη συνεργασίας με εκπροσώπους του κλάδου.


(ΜΒ/IK)