Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2021 14:09

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση στην τελετή εγκαινίων του Περιφερειακού Κέντρου Φυσιοθεραπείας – Κινησιοθεραπείας στο Πέρα Πεδί

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή σας στη σημερινή τελετή εγκαινίων ενός σημαντικού έργου για την Επαρχία Λεμεσού και ιδιαίτερα για την Κοινότητα του Πέρα Πεδίου. Το νέο Περιφερειακό Κέντρο Φυσιοθεραπείας – Κινησιοθεραπείας που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης στους κατοίκους των κοντινών κοινοτήτων, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις από καταρτισμένους επαγγελματίες.

Η σημερινή τελετή εγκαινίων αποτελεί για την Πολιτεία την απαρχή για μια σειρά από δράσεις που εμπίπτουν στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ορεινών κοινοτήτων. Μια στρατηγική που είναι περισσότερο από επιβεβλημένη σε μια περίοδο όπου οι ορεινές και οι απομακρυσμένες περιοχές γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη αποξένωση.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων κατοίκων και δη όσων ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεί προτεραιότητα τόσο για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, όσο και για το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Εστιάζουμε στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, για να διασφαλιστεί ότι τα ηλικιωμένα άτομα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, απολαμβάνουν τη ζωή.

Η φυσική κατάσταση και ευεξία των ηλικιωμένων μας, η νοητική λειτουργία, η δραστηριότητα, βοηθούν τόσο στη διατήρηση και στην αύξηση του προσδόκιμου υγιούς ζωής τους, όσο και στη διατήρηση της λειτουργικότητάς τους. Συνεχίζοντας το πολύτιμο έργο που έχει υλοποιήσει έως τώρα η Υπουργός Εργασίας και εξελίσσοντας τις κυβερνητικές πολιτικές, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συμμετέχει σε δράσεις που στοχεύουν στην ενεργό γήρανση, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ως Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, πραγματοποιούμε αυτές τις μέρες σειρά επικοινωνιακών δράσεων για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα που απασχολούν τα άτομα τρίτης ηλικίας. Με συνοδοιπόρους τις Τοπικές Αρχές, κοινωνικούς φορείς και εθελοντικές ομάδες, προωθούνται προγράμματα που ενδυναμώνουν τη φυσική και πνευματική υγεία των ηλικιωμένων.

Ο σεβασμός μας προς τους ηλικιωμένους είναι αδιαμφισβήτητος. Η προσφορά, οι γνώσεις και η σοφία τους έχουν ανεκτίμητη αξία για την κοινωνία μας. Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας προς τα άτομα τρίτης ηλικίας, είμαι βέβαιη ότι το νέο Κέντρο θα βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα αφεθεί «Κανένας Μόνος».

Για να ενισχύσουμε τον σκοπό αυτό, έχει εγκριθεί ποσό, μέσω των κρατικών ενισχύσεων, για την εργοδότηση Φυσιοθεραπευτή για τη στελέχωση του Κέντρου.

Εξάλλου, η τρίτη ηλικία δεν είναι μια απρόσωπη έννοια. Έχει πρόσωπο και είναι για εμάς ο παππούς, η γιαγιά, οι γονείς μας, τα άτομα που μας έχουν φροντίσει και τώρα ως κοινωνία οφείλουμε να τους το ανταποδώσουμε.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, καθώς και τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Πεδιού για όλη τη στήριξή τους στις προσπάθειες της Πολιτείας. 

ΕΧ/IK