Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-03-2022 19:56

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση συμμετείχε στη Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, στο Παρίσι

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη θέσπιση Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τα Παιδιά παρουσίασε ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση. Η κα Ανθούση συμμετείχε σήμερα σε Διάσκεψη με θέμα «Χτίζοντας το μέλλον της Ευρώπης: εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά» (Building Europe’s future: implementing the European Child Guarantee), στο Παρίσι.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο είναι σε ευθυγράμμιση με την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, αναφέρεται στις κοινωνικές προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την περίοδο 2022-2030. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο, φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό έχει πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες, όπως είναι η δωρεάν περίθαλψη, η εκπαίδευση και η φροντίδα, καθώς και σε κατάλληλη στέγαση και υγιεινή διατροφή. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αναμένεται να συμβάλει, επιπλέον, στην εναρμόνιση των πολιτικών για τα παιδιά και την οικογένεια με τα δικαιώματα του παιδιού.

Συντονιστής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων.

(ΕΚ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα