Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2022 11:06

Συμμετοχή των βουλευτών κ. Νίκου Σύκα και κ. Χρίστου Ορφανίδη στο 51ο Περιφερειακό Συνέδριο των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου

Οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Σύκας και Χρίστος Ορφανίδης, μεταβαίνουν αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να συμμετάσχουν στο 51ο Περιφερειακό Συνέδριο των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου (BIMR) του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), που θα φιλοξενηθεί από το κοινοβούλιο της Νήσου Μαν (Isle of Man) μεταξύ 23 και 26 Μαρτίου 2022. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Λουκία Μούγη.

Γενικό θέμα του Συνεδρίου είναι η αξιολόγηση των τρόπων άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, με έμφαση στις προκλήσεις, τις αδυναμίες αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για εξέλιξη. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στα ζητήματα οικονομίας, νομοθεσίας και δημόσιας διαβούλευσης και εκπροσώπησης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα συνεδρία της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου, καθώς και Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Γυναικών-Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (CWP).

(ΕΚ/ΣΧ)