Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2022 14:18

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε συνάντηση σήμερα στο γραφείο του με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας στην Αυστραλία κ. Θήο Θεοφάνους.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου συνεχάρη τον κ. Θεοφάνους για την πρόσφατη εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, διαβεβαιώνοντάς τον για τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης στο έργο της Κοινότητας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα διασποράς, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης δράσεων στην Αυστραλία, όπου η διασπορά μας είναι μεγάλη και οργανωμένη.

Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκε μία σειρά από δράσεις που έχει αναλάβει η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, όπως η καταγραφή της Ιστορίας των Κυπρίων της Αυστραλίας, ένα έργο το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά, αλλά και το Φεστιβάλ Χαλουμιού που πλέον έχει γίνει θεσμός και συμμετέχει μεγάλος αριθμός Κυπρίων στην Αυστραλία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τις δράσεις που στοχεύουν στη νέα γενιά των αποδήμων μας, διαδικτυακές και μη, όπου μέσα από αυτές προωθείται η εμπλοκή των νέων, έτσι ώστε να τους κρατήσουμε κοντά στη γλώσσα τους, στις ρίζες τους και στον πολιτισμό τους.

Ο κ. Θεοφάνους από πλευράς του, ευχαρίστησε τόσο τον Επίτροπο Προεδρίας προσωπικά όσο και την Κυπριακή Κυβέρνηση για τη διαχρονική στήριξή της στο έργο της ομογένειας μας στην Αυστραλία.


(ΡΜ/ΜΒ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα