Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2022 15:16

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Κλεάνθη Κουτσόφτα, με τον οποίον συζήτησαν θέματα των αρμοδιοτήτων του, με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα νεολαίας.

Ο κ. Φωτίου ανάφερε ότι στοχεύουμε στη δημιουργία και εμπλουτισμό νέων προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην προσέλκυση, ενθάρρυνση και ενίσχυση της απόδημης νεολαίας μας.

Επιδιώκεται, είπε, η ενθάρρυνση της ανάμειξης των νέων στα παροικιακά δρώμενα (σχήματα), στην επαφή και γνωριμία με την Κύπρο, την εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της ως και στην προώθηση των δικαίων της Κύπρου, όπως είναι τα υφιστάμενα προγράμματα NDCP & NCCT και το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών αποδήμων ηλικίας 12 με 17 ετών που υλοποιούνται σε συνεργασία με τη ΝΕΠΟΜΑΚ και τον Οργανισμό Νεολαίας.

Παράλληλα, αναφορά έγινε και στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς όπου φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26-29.07.2022 και θα εορταστούν τα 20χρονα από την ίδρυση της ΝΕΠΟΜΑΚ με μεγάλη συμμετοχή νέων της Διασποράς μας από διάφορες χώρες.

«Η νέα γενιά της Διασποράς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας. Αυτοί είναι ο αυριανοί ηγέτες του Απόδημου Ελληνισμού και η Κυβέρνηση τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει με όλα τα μέσα», είπε ο κ. Φωτίου.

Ο Επίτροπος Προεδρίας συζήτησε ακόμη τη δυνατότητα συμμετοχής νέων της Διασποράς στην Εθνική Σύνοδο Νέων που ασχολείται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι του σήμερα. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στη βάση σύγχρονων μεθοδολογικών εργαλείων μη τυπικής μάθησης με διάφορες θεματικές όπως η πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη, η απασχόληση και επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η δυνατότητα άντλησης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν τη νέα γενιά των Ομογενειακών μας Οργανώσεων.

Συζητήθηκαν ακόμη προγράμματα για τη νεολαία των εγκλωβισμένων και των Θρησκευτικών μας ομάδων στην Κύπρο, των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, όπως επίσης και η δυνατότητα συνεργασίας με τον Οργανισμό Νεολαίας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

(ΡΜ/ΕΚ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα