Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2022 18:01

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, συμμετείχε σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε παρέμβασή του για το θέμα της καταπολέμησης και αποτροπής της υπερβολικής και αδικαιολόγητης χρήσης βίας από τις αρχές επιβολής του νόμου, ο Κύπριος βουλευτής επισήμανε ότι τα σχετικά νομοθετήματα που είναι διάσπαρτα θα πρέπει να κωδικοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της απόδειξης της διάπραξης αδικημάτων και η προσαγωγή των παρανομούντων ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων.

Εξάλλου, κατά τη συζήτηση του θέματος αξιοποίησης των κατασχεθέντων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες, ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω της δημιουργίας ενός ειδικού ευρωπαϊκού ταμείου για έργα κοινής ωφελείας, όπως η στήριξη νοσηλευτικών ή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Τέλος, ο κ. Ευσταθίου, σε παρέμβασή του σε συζήτηση με θέμα τις νομικές πτυχές και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απορρέουν από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η Ρωσία να μείνει στο απυρόβλητο για την εισβολή της στην Ουκρανία. Ούτε, τόνισε, ο κ. Ευσταθίου, πρέπει να επιδειχθεί ανοχή σε οποιεσδήποτε προσπάθειες δημιουργίας de facto αποσχιστικών οντοτήτων, όπως έπραξε η Τουρκία με την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.


(ΜΒ)