Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-04-2022 18:31

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις Κοινότητες της περιοχής Σολέας και Μαραθάσας για ενημέρωση σε σχέση με τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα

Την  ικανοποίησή τους για τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα για τις ορεινές περιοχές εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής σήμερα στην πρώτη του επίσκεψη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων σε Κοινότητες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Κωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς του Υπουργείου, αλλά και στην παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Ανδρεά Κιτρομηλίδη, ενημέρωσε τις Κοινότητες της περιοχής Σολέας και Μαραθάσας για τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών για την ύπαιθρο, τις ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές, αλλά και για τα επιδόματα ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών που έχουν εξαγγελθεί στις 21 Μαρτίου 2022, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

 O Υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις του είπε ότι «ξεκινάμε σήμερα από τη Σολιά την προσπάθεια ενημέρωσης δια ζώσης των κοινοτήτων μας αναφορικά με τη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης και βεβαίως την επιδοματική πολιτική».

«Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω και να ενημερώσω τους κοινοτάρχες της περιοχής για τα στεγαστικά μας σχέδια και να μεταφέρω το μήνυμα ότι, όπως είχαμε δηλώσει πέρυσι όταν επίσης είμασταν εδώ, και ακούσαμε και αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες των κατοίκων και τα ‘θέλω’ τους, τα πλείστα εκ των οποίων τα έχουμε υλοποιήσει με τη στεγαστική πολιτική, έτσι και σήμερα, μαζί και ταυτόχρονα με την παρουσίαση, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχουν εκφράσει την ικανοποίηση τους για τη νέα στεγαστική πολιτική», ανάφερε ο κ. Νουρής.

Συνέχισε λέγοντας πως «παραμένει η δέσμευση μας ότι θα συνεχίσουμε μαζί με τα αναπτυξιακά έργα, τα οποία προβάλλει, προχωρεί και προωθεί το γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων».

Αφού εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Επίτροπο για την προσπάθεια, επιβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να άρουμε τα προβλήματα που κατά κύριο λόγο οι ορεινές μας περιοχές αντιμετωπίζουν».

«Και αυτά δεν είναι άλλα από την αποψίλωση των ορεινών περιοχών και την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστυφιλίας», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι με ανάλογα γενναιόδωρα σχέδια, με τον τριπλασιασμό της δαπάνης που η Κυβέρνηση έχει επιφέρει για τη φετινή χρονιά και τον ακόμη πιο αυξημένο προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, θα μπορέσουμε, και δικαιούμαστε να αισιοδοξούμε, ότι θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων από τη δική του πλευρά δήλωσε ότι το νέο στεγαστικό σχέδιο είναι πολύ πιο πλούσιο και γενναιόδωρο σε σχέση με το προηγούμενο. Σημείωσε πως ο Υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν αφουγκραστεί τις ανησυχίες των κατοίκων και έχουν προσπαθήσει, στο πλαίσιο της νέας στεγαστικής πολιτικής και των νέων σχεδίων,  να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και να δώσουν λύσεις.

«Το νέο στεγαστικό σχέδιο σε συνεργασία με τα αναπτυξιακά έργα, τα οποία προωθούνται μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων, κάτω από τις οδηγίες του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, προδιαγράφουν ένα ευοίωνο μέλλον για τις ορεινές μας περιοχές», είπε ο Επίτροπος.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων εξέφρασε την ικανοποίηση του, ευχαριστώντας τον Υπουργό και την ομάδα του για τη νέα στεγαστική πολιτική που έχει εξαγγελθεί για το 2022. Είπε ότι «ναι, δίδονται πλουσιοπάροχα πλέον σχέδια, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από νεαρά ζευγάρια για τις ορεινές μας κοινότητες».

Όπως έχει λεχθεί και από τον ίδιο τον Υπουργό, είπε ο Πρόεδρος, σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κι άλλα έργα, τα οποία θα κρατήσουν και θα ελκύσουν νεαρά ζευγάρια να παραμείνουν σε αυτές τις κοινότητες.

«Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις για αυτές τις επιπρόσθετες ενέργειες που θα κάνει η Κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ορεινή περιοχή μας, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη ο τόπος», ανάφερε ο κ. Κιτρομηλίδης.

Ο Κοινοτάρχης της Γαλάτας  κ. Κώστας Κλεάνθους δήλωσε ότι «η περσυνή δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών γίνεται πράξη ότι θα εισακούσει τις κοινότητες και θα βελτιώσει τα σχέδια αυτά, τα οποία έχουν κατ΄εξοχήν προνοήσει για τις κοινότητες των ορεινών περιοχών. Είναι ελκυστικά σχέδια, τα οποία καλούμε τους κατοίκους να τα παρακολουθήσουν και να τα εκμεταλλευτούν στο έπακρο».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει τόσο για τις ορεινές όσον και τις ακριτικές και τις μειονεκτικές περιοχές. «Αναμένουμε ότι θα εξαγγελθούν κι άλλα σχέδια υποστηρικτικά των σχεδίων αυτών, έτσι ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να αναβιώσει η ορεινή ύπαιθρος, κατέληξε ο Κοινοτάρχης.

 (ΕΦυς)

Σχετικά Ανακοινωθέντα