Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2022 08:38

Δελτίο Τύπου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνήλθε σε συνεδρία της χθες, Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022, και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:

1.         Ο περί Ταυτοποίησης των Κατόχων και Χρηστών Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Προπληρωμένου Χρόνου Ομιλίας Νόμος του 2021.

(Πρόταση νόμου του κ. Μαρίνου Μουσιούττα, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας)

(Αρ. Φακ. 23.02.062.166-2021)

Η επιτροπή άρχισε, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και εμπλεκόμενων φορέων, τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, σκοπός της οποίας είναι η θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου για την ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, με σκοπό τη διαφύλαξη της ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η επιτροπή ζήτησε από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους και αποφάσισε όπως συνεχίσει την κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου σε επόμενη συνεδρία της.

2.         Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2021.

(Πρόταση νόμου των κ. Ηλία Μυριάνθους και Κωστή Ευσταθίου εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ)

(Αρ. Φακ. 23.02.062.198-2021)

3.         Η ανάγκη λήψης μέτρων για καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο στην αντιμετώπιση και καταστολή της ηχορρύπανσης που προκαλούν τροποποιημένες μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Κώστα Κώστα, Γιαννάκη Γαβριήλ, Βαλεντίνου Φακοντή, Χρίστου Ορφανίδη και Χρύσανθου Σαββίδη)

(Αρ. Φακ. 23.04.038.861-2021)

Η επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και εμπλεκόμενων φορέων.

Σκοπός της πρόταση νόμου είναι η τροποποίηση του περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, ώστε να θεσπιστεί διαδικασία, σε περίπτωση κατά την οποία όχημα που υπέστη μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορρύπανση να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο στον να διενεργείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.

Η επιτροπή ενημερώθηκε για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ηχορρύπανσης που προκαλούν τροποποιημένες μηχανικά μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα και, ύστερα από σχετική εισήγηση, αποφάσισε όπως παρασχεθεί πρόσθετος χρόνος για περαιτέρω επεξεργασία του κειμένου της πρότασης νόμου, με στόχο την επίτευξη συγκλίσεων που να εξυπηρετούν πρωτίστως τον σκοπό αυτής. 

Η επιτροπή θα συνεχίσει τη συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων σε επόμενη συνεδρία της.

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Email: parliamentary-committees@parliament.cy

(ΝΓ/ΙΚ)