Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-08-2018 11:59

Απόσυρση πυροσβεστήρα από την κοινοτική αγορά

To Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοινώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά της Ένωσης πυροσβεστήρες κινέζικης προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Firetech, ονομασίας Kaesisammutin, με τύπο/αριθμό μοντέλου PDB20, με γραμμικό κωδικό 6417783117667, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη Φινλανδία και δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον Εξοπλισμό υπό Πίεση.

Η ικανότητα πυρόσβεσης του προϊόντος είναι μικρότερη απ’ ότι δηλώνεται στην πινακίδα του προϊόντος. Το προϊόν μπορεί να μην κατασβήσει πλήρως την φωτιά και αυτό μπορεί να προκαλέσει τον κίνδυνο επέκτασης της.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 3-7.

Ο διανομέας ανακάλεσε το προϊόν από τους τελικούς χρήστες, και η αρμόδια Αρχή της Φινλανδίας απαγόρευσε την εμπορία του προϊόντος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες με τον κωδικό A12/1043/18 (30η εβδομάδα του 2018), στην ιστοσελίδα του RAPEX:

http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663.

(ΑΧ/ΕΙ)