Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-01-2023 19:56

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην εκδήλωση για τη λήξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Πολιτών

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την τελετή λήξης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Πολιτών.

Σας συγχαίρω θερμά για τις δράσεις. Εκφράζω την ικανοποίηση μου διότι πραγματικά ένα όραμα δημιουργίας των προϋποθέσεων ενεργού εμπλοκής των νέων, της λεγόμενης πολιτότητας, έχει τροχοδρομηθεί με τέτοιες δράσεις μάλιστα που προοιωνίζουν την απόλυτη επιτυχία αυτού που και η Ευρώπη στόχευσε αναγνωρίζοντας ύστερα από την κρίση της πανδημίας πως το 2022 έπρεπε να δοθεί η έμφαση που οφείλεται στους νέους. Η συμμετοχή δηλαδή στη διαμόρφωση των αποφάσεων και από πλευράς των νέων.

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας και της κοινωνίας, να δώσουμε τον λόγο σε αυτούς για τους οποίους θα πρέπει όλοι να εργάζονται. Το μέλλον δεν είναι για όσους σταδιακά αποχωρούν, αλλά για όσους έχουν την προοπτική να δημιουργήσουν το μέλλον, να ζήσουν το μέλλον, να ζήσουν σε συνθήκες, γενικότερα, που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις και για τις επόμενες γενιές για να ζήσουν σε ευημερία.

Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω. Είναι ίσως μερικές βδομάδες πριν από την αποχώρηση μου από την Προεδρία και νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στο σύνολο των οργανώσεων, στο σύνολο των νέων, στο σύνολο όσων εκφράζουν τον εθελοντισμό, τις πολιτικές δράσεις που είναι πέραν και μακριά από υποχρεώσεις που επιβάλλονται και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε όλους σας, το πιο σημαντικό, ό,τι καλύτερο στην πατρίδα μας.

(ΡΜ/ΜΓ)