Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-01-2023 08:45

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει στη 13η Σύνοδο της Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας “IRENA”

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στο Άμπου Ντάμπι, για να συμμετάσχει στη 13η Σύνοδο της Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας “IRENA”, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 15 Ιανουαρίου 2023. Θα συμμετάσχει επίσης στο 8ο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του IRENA, στις 13 Ιανουαρίου. Τον κ. Θεοπέμπτου θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Μαρία Γιαννού.

Η Σύνοδος έχει σκοπό να αναδείξει τον καίριο ρόλο της διαδικασίας της ενεργειακής μετάβασης στον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και εμπειρογνώμονες σε παγκόσμια κλίμακα, σε θέματα που άπτονται της προώθησης της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης, της επιτάχυνσης της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της αύξησης των επενδύσεων σε ΑΠΕ. Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν θέματα, όπως η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και ο απολογισμός της διαδικασίας της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης και η αποτίμηση της επιτευχθείσας προόδου αναφορικά με την υλοποίηση των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο των εργασιών του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, θα συζητηθούν οι εθνικές στρατηγικές για το πράσινο υδρογόνο, με στόχο τη διασφάλιση μιας πιο βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ενεργειακής μετάβασης μέσω της διεθνούς συνεργασίας. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα