Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-01-2023 13:42

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή εγκαινίων της ανάπλασης του κέντρου της Αγίας Νάπας, φάση της οδού Τεύκρου Ανθία

Τα έργα ομιλούν από μόνα τους. Συνεπώς, τα λόγια περιττεύουν.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η συγχρηματοδότηση, η οποία πολλές φορές αναφέρεται ως συγχρηματοδότηση από ταμεία της ΕΕ, θέλω να υπομνήσω ότι δεν είναι παρά χρήματα της Κύπρου τα οποία δίδονται και, αν η χώρα έχει τη δυνατότητα, απορροφούνται.

Για να απορροφούνται, όμως, θα πρέπει να ωριμάσουν τα έργα και για να ωριμάσουν κύριο λόγο διαδραματίζουν οι τοπικές Αρχές, ο Δήμαρχος, τα Δημοτικά Συμβούλια.

Για αυτό και αν είναι κάτι για το οποίο θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Νάπας είναι για το γεγονός πως η όποια χρηματοδότηση από ταμεία έγινε επειδή είχαν το όραμα που ωρίμαζε τα έργα∙ και δικαιολογείτο η κυβέρνηση να αιτιολογήσει γιατί θα έπρεπε να υιοθετηθούν και να χρηματοδοτηθούν, έτσι ώστε να έχουμε τον πλούτο των έργων όχι μόνο στην Αγία Νάπα, αλλά σε κάθε πόλη και κοινότητα που έχουν πραγματωθεί.

Αυτή η δεκαετία ήταν μια δεκαετία αναγέννησης, γενικότερα, και των δήμων και των κοινοτήτων.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι με την ανά την Κύπρο περιοδεία μου ως αποχαιρετιστήρια με τη λήξη της θητείας μου, είμαι σε θέση να εγκαινιάζω έργα, να κάνω απολογισμό για τα έργα που έχουν εκτελεστεί ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες κατά την ανάληψη της εξουσίας∙ και που μέσα από τις συνετές, οικονομικές πολιτικές είμαστε σε θέση το κράτος από το 2015 και εντεύθεν να εξαγγέλλει, να υλοποιεί, να πραγματοποιεί έργα.

Έργα που έχουν φτάσει τα πέντε δις. ευρώ και αφορούν σημαντικά έργα υποδομής σε όλη την επικράτεια, είτε πρόκειται για κύριες οδικές αρτηρίες που για δεκαετίες παρέμεναν αίτημα των κοινοτήτων, των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβουλίων, είτε αναπτυξιακά έργα υποδομής τα οποία έχουν μεταβάλει, αναμορφώσει και εκσυγχρονίσει τις πόλεις, τους δήμους και τις κοινότητες μας.

Εύχομαι κάθε καλό για τον Δήμο Αγίας Νάπας και θα σας παρακολουθώ ως ιδιώτης μετά την 1η Μαρτίου, για να μπορώ να περάσω περισσότερες ώρες μαζί σας σε αυτό το ωραίο περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει.

(ΡΜ/ΜΧ/ΣΧ)