Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-02-2023 15:15

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη συγκίνησή μου για αυτή την τιμητική για εμένα εκδήλωση, μια εκδήλωση που υποδηλοί την άριστη μεταξύ μας συνεργασία κατά τη διάρκεια τριών κρίσεων που αντιμετώπισε η πατρίδα μας. Κρίσεων, οι οποίες, όμως, αντιμετωπίστηκαν χάρη στη στενή μας συνεργασία με επιτυχία προς όφελος, όχι των εργοδοτών όπως λέγεται, αλλά ιδιαίτερα και των εργαζομένων, των αυτοτελώς εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.ο.κ.

Γνωρίζετε καλά πως σαν αποτέλεσμα της στενής μας συνεργασίας αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τρεις πραγματικά σημαντικές κρίσεις που επηρέασαν την πατρίδα μας, για να φτάσουμε σήμερα εν μέσω ενός πολέμου που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, να έχουμε δείκτες 6,8% στον τομέα της ανάπτυξης, να έχουμε μια προοπτική προσέλκυσης εδρών πολυεθνικών εταιρειών τεχνολογίας κλπ, να έχουμε επιτύχει να υποκαταστήσουμε τις ζημιές από τις κυρώσεις μέσα από τις υπηρεσίες τουρισμού, γενικότερα, να δημιουργούμε προοπτικές και προϋποθέσεις μέσα και από το πρόγραμμα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το «Κύπρος_Το Αύριο», να δημιουργούμε προοπτικές μιας σίγουρης μελλοντικής πορείας.

Αυτό, για το οποίο θα ήθελα ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω είναι για τη στενή συνεργασία, την αλληλοκατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε έτσι ώστε και εσείς να έχετε συμβάλει στην πολιτική της Κυβέρνησης, για να μην υστερήσει ούτε ο εργατικός τομέας ούτε και βεβαίως τα κίνητρα στις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη. Το να παρουσιάζει η χώρα μας σε ώρες κρίσης, όπως ο ρώσο-ουκρανικός πόλεμος, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένα ρυθμό ανάπτυξης 5,6%, αποδεικνύει τη σθεναρή δημοσιονομική πειθαρχία που εφαρμόσαμε, τα μέτρα που δεν έβλαψαν, αλλά ωφέλησαν το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Βεβαίως, η ίδια τακτική και πολιτική θα ήθελα να παρακαλέσω να ακολουθηθεί και με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, ο οποίος, θητεύσας και στη δική μου σχολή, δεν διαφέρει στη νοοτροπία της στενής συνεργασίας με τους δημιουργούς της οικονομίας, που δεν είναι μόνο οι κυβερνητικές πολιτικές, αλλά είναι κατά κύριο λόγο ο επιχειρηματικός κόσμος -μέσα από τη δική μας φιλοσοφία- που συμβάλλει τόσο στη δημιουργική και αναπτυξιακή προοπτική της κυπριακής οικονομίας, αλλά την ίδια ώρα και στην προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια στενή συνεργασία θα συνεχίσετε κατά τρόπο που θα είναι προς όφελος της Κύπρου. Μέσα από την ανάπτυξη, τη συνεχή ανάπτυξη της οικονομίας, και αυτό το διασφαλίζει και το πρόγραμμα «Κύπρος_Το Αύριο», ένα κληροδότημα που αφήνει η Κυβέρνηση στον νέο Πρόεδρο, που είμαι βέβαιος ότι, πάλι και σε στενή συνεργασία μαζί σας, και γιατί όχι και μαζί μου, θα δούμε πώς μπορεί να συνεχίσουμε την ίδια δημιουργική -και έχει σημασία αυτό- συνεργασία προς όφελος της πατρίδας μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η αναγνώριση του ελάχιστου έργου που μπορούσε να επιτελέσω και θέλω να ξέρετε ότι για μένα αυτές οι τιμητικές διακρίσεις αποτελούν μια απάντηση σε όσους μηδενιστικά ήθελαν να αρνηθούν το έργο που επιτελέσαμε κατά τη δεκαετία. Δεν είναι η πρόθεσή μου με αυτή την αναφορά, να επικρίνω οποιονδήποτε, είναι καθήκον της αντιπολίτευσης να ακολουθήσει την πορεία της, και είναι καθήκον μου να προβάλω βεβαίως τα επιτεύγματα της παρούσας διακυβέρνησης.

Με αυτά λέγοντας, θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω, όλους εσάς που αποτελείτε το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Επαρχιακά Συμβούλια της οργάνωσης Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και να ευχηθώ ό, τι καλύτερο σε εσάς, που θα είναι προς όφελος και της πατρίδας μας. Ευχαριστώ θερμά.

 

(ΜΒ/ΜΠΟ)