Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-04-2023 20:13

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με την Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος

Τρόπους περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων και ανάπτυξης της ήδη εξαίρετης συνεργασίας μεταξύ των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κύπρου και Ελλάδος συζήτησαν το πρωί σε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως η Υπουργός Άννα Κουκκίδη Προκοπίου με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος σε θέματα διαχείρισης δασικών πυρκαγιών, αλλά και θεμάτων που αφορούν στην κλιματική κρίση. Τονίστηκε, επίσης, από όλες τις πλευρές η σημασία του συντονισμού όλων των φορέων σε περίπτωση κρίσεων.

Την εξαίρετη συνεργασία μεταξύ των πυροσβεστικών υπηρεσιών των δύο χωρών τόνισαν και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρης Κατσίφλης και ο Αντιπύραρχος Αντρέας Χριστοφή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό, τη στελέχωση και τον ρόλο των εθελοντών στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ Αντώνιος Κούκουζας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ιάσωνα Αλιφέρη και τον Γιώργο Στρατάκη, εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου και την προσφορά τεχνικής υποστήριξης σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει υπογραφεί στις 30 Ιανουαρίου του 2023 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος, το οποίο προνοεί συνεργασία σε θέματα εκπαιδεύσεων, τηλεπικοινωνιών, ανταλλαγής καλών πρακτικών, ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας και καθιέρωσης στενής επικοινωνίας σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Η Ένωση ιδρύθηκε το 2016, είναι αναγνωρισμένη με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και είναι εγγεγραμμένη ως Μη Κυβερνητικός Οργανισμός. Απαρτίζεται από εν ενεργεία Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι διαθέτουν τριτοβάθμια εκπαίδευση ως και μεταδιδακτορικού επιπέδου.

(ΙΣ)