Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2023 09:07

Η κυπριακή αντιπροσωπία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) θα συμμετάσχει στο 2ο Μέρος της Συνόδου της Συνέλευσης στο Στρασβούργο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαΐδης και κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν, την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2023 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 και 28 Απριλίου 2023.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ο κ. Ευσταθίου, ως Εισηγητής της Συνέλευσης για το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, θα παρουσιάσει σχετική Έκθεση και Ψήφισμα του, τα οποία θα τεθούν προς έγκριση από την Ολομέλεια του Σώματος.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι, η Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάϊο, η κατάσταση των εκτοπισμένων Ουκρανών πολιτών συνεπεία του συνεχιζόμενου πολέμου, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχέση με τα εθνικά συντάγματα, η αξιολόγηση του θεσμού «Συνεταιρισμός για τη Δημοκρατία» μεταξύ της ΚΣΣΕ και κοινοβουλίων κρατών μη μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, βέλτιστες στρατηγικές για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η προστασία της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος στο διεθνές εμπόριο.

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ισλανδίας κ. Guðni Th. Jóhannesson και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κ. Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού κα Burić Dunja Mijatović.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)