Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2023 10:44

Συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Συνάντηση των Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει αύριο στην Πράγα, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Απριλίου 2023.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη των Προέδρων είναι η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και η αντίδραση της ΕΕ στο ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο, καθώς και ο ρόλος της ΕΕ στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας των δημοκρατιών, σε συνάρτηση με το ζήτημα της εξάρτησης των κρατών μελών της ΕΕ από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η Διάσκεψη θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την υιοθέτηση Συμπερασμάτων.

Την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, η κα Δημητρίου θα συμμετάσχει σε Συνάντηση των Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών μελών της ΕΕ και θα παρακαθήσει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τσεχίας κα Markéta Pekarová Adamová. Κύριο θέμα της Συνάντησης των Γυναικών Προέδρων θα είναι ο ρόλος των γυναικών στην εξωτερική πολιτική και η ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, η κ. Δημήτριου θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοβουλίων της Γεωργίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ουκρανίας και της Σερβίας, καθώς και με την Α’ Αντιπρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 26 Απριλίου 2023.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)