Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2023 10:51

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κας Αλίκης Στυλιανού στην Ημερίδα με θέμα: «Εκλογές 2023 – Η Τουρκία στην Κάλπη – Δίλημμα: Αλλαγή ή Συνέχεια;»

Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε,

Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπε,

Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου,

Πρόεδρε του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών,

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών με την ευκαιρία της Ημερίδας που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Κλάδος Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα: «Εκλογές 2023 – Η Τουρκία στην Κάλπη – Δίλημμα: Αλλαγή ή Συνέχεια;».

Οι εξελίξεις στην Τουρκία και εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας πάντοτε αποτελούσαν έναν από τους τομείς ενασχόλησης του ΓΤΠ, εξ ου και ο Κλάδος Τουρκικών Θεμάτων, ο οποίος ενημερώνεται και ενημερώνει για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου. Ταυτοχρόνως, εξυπηρετεί Τουρκοκύπριους και Τούρκους δημοσιογράφους που επιθυμούν να καλύψουν θέματα δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος ή να συναντηθούν με κυβερνητικούς ή κρατικούς αξιωματούχους στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Η σημερινή ημερίδα είναι η δεύτερη που διοργανώνει ο Κλάδος Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ και η πρώτη που συνδιοργανώνει με το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα ακολουθήσουν και άλλα θέματα που εμπίπτουν στη σφαίρα ενασχόλησης του Κλάδου και ενδιαφέρουν την κοινωνία γενικότερα.  

Καταλήγοντας, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστούσα τους ομιλητές στη σημερινή Ημερίδα, τους Λέκτορες Νίκο Μούδουρο και Ζήνωνα Τζιάρα, τον Καθηγητή Δημήτρη Τριανταφύλλου,  τις δημοσιογράφους Άννα Ανδρέου, Αϊσού Μπασρί Ακτέρ και Αϊσεμντέν Ακίν, καθώς και τη συνάδελφο στον Κλάδο Τουρκικών Θεμάτων Κωνσταντία Σωτηρίου, αλλά και τους διερμηνείς μας και, βέβαια, όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. 

(ΕΠ/ΑΝ)

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα