Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-09-2018 11:20

Διαπιστευτήρια νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Βουλγαρία

Ο Πρέσβης Μάριος Κουντουρίδης επέδωσε, στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev τα διαπιστευτήρια του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλγαρία.

Ο κ. Κουντουρίδης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Βούλγαρο Πρόεδρο, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Radev για τη διαχρονική και σταθερή θέση της Βουλγαρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης και εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ τους.

Ο Προέδρος της Βουλγαρίας με την σειρά του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον νέο Πρέσβη, τονίζοντας ότι η παρουσία του εκπροσώπου της Κύπρου στη χώρα του, αποτελεί τιμή για την Βουλγαρία, ένδειξη, όπως ανέφερε, του εξαίρετου επιπέδου σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Radev, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο επενδυτή στη Βουλγαρία καθώς και στη πολυπληθή βουλγαρική κοινότητα που διαμένει στην Κύπρο.

Τόνισε δε ότι η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την Τουρκία, ενώ ευχήθηκε όπως σύντομα επέλθει λύση στο Κυπριακό.

Ο κ. Radev επανάλαβε, τέλος, την ισχυρή του επιθυμία όπως ο Προέδρος της Δημοκρατίας επισκεφθεί τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου, ευχαριστώντας τον Βούλγαρο Προέδρο, ανέφερε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του είναι η προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει μια ιστορία 10.000 χρόνων και το πέρασμα πολλών κατακτητών από το νησί, έχει να επιδείξει πολλά θετικά πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να γίνουν ευρέως γνωστά μέσω της πολιτιστικής διάστασης.

 

(ΜΓ/ΕΙ)