Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-08-2023 16:02

Επίσκεψη της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας στη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» και στο Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου - The Smile Project

Τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» που εξυπηρετεί άτομα τρίτης ηλικίας και ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς παθήσεις επισκέφθηκε σήμερα, 4 Αυγούστου 2023, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου.

«Η επίσκεψή μου εδώ εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων επισκέψεων που πραγματοποιώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε ιδρύματα, σε στέγες ηλικιωμένων, καθώς και σε στέγες ατόμων με αναπηρία. Στόχος των επισκέψεων αυτών, είναι να δω από κοντά τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν και τις υπηρεσίες που παρέχονται στα άτομα αυτά, αλλά και για να γίνει συζήτηση επί των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να δοθούν εκείνες οι λύσεις και εκείνη η στήριξη και αρωγή από το κράτος, έτσι ώστε να παρέχονται οι υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται στα άτομα τρίτης ηλικίας και στα άτομα με αναπηρίες. Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι εδώ υπάρχει μια πάρα πολύ καλή παροχή υπηρεσιών τόσο προς τους ηλικιωμένους μας, όσο και προς τα άτομα με αναπηρίες. Η Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» λειτουργεί κέντρο ημέρας και, επίσης, παρέχει υπηρεσίες εικοσιτετράωρης φροντίδας. Επειδή, συνήθως, προβάλλονται αυτά που είναι αρνητικά, θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν στέγες και ιδρύματα τα οποία παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους εξυπηρετούμενους τους για αξιοπρεπή διαβίωση, και ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Το Υφυπουργείο είναι στη διάθεση όλων μέσα από συνέργειες, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές, δράσεις και ενίσχυση ώστε να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους», δήλωσε η κα Ευαγγέλου.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου και το Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου - The Smile Project στα γραφεία του Δήμου Αγίας Νάπας, για θέματα που απασχολούν τα άτομα με αυτισμό.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας δήλωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και το Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου - The Smile Project. Ήθελα να δω από κοντά και να ακούσω αυτά τα οποία προσφέρουν σε σχέση με τα άτομα με αυτισμό και τις προοπτικές που υπάρχουν για να εξελίξουμε αυτήν την παροχή υπηρεσιών μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πώς το κράτος μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες αυτές. Έχω την έντονη πεποίθηση ότι μέσα από τις συνέργειες, μέσα από συνεργασία τόσο μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, μπορούμε πολύ καλύτερα να αντιμετωπίσουμε θέματα που άπτονται κοινωνικής πολιτικής, στην προκειμένη περίπτωση, θέματα που αφορούν τα άτομα με αυτισμό. Πιο συγκεκριμένα, συζητήσαμε και την πιθανότητα στήριξης από το κράτος στην προσπάθεια που γίνεται, όσον αφορά την ανέγερση Κέντρου Αυτισμού στην επαρχία Αμμοχώστου, έτσι ώστε να δώσουμε περαιτέρω αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες προς τα άτομα με αυτισμό».

Το απόγευμα η κα Ευαγγέλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος», στο Παραλίμνι, το οποίο εξυπηρετεί άτομα τρίτης ηλικίας.

Οι συναντήσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο  επισκέψεων που διενεργούνται αυτό το διάστημα από την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας σε στέγες, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Στόχος είναι η δημιουργία των απαιτούμενων συνεργειών που αποσκοπούν σε βελτίωση των υφιστάμενων δράσεων, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για την κοινωνία στο σύνολό της.

ΘΘ/ΣΧ

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα