Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-02-2024 13:13

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου στην εκδήλωση παράδοσης φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους/στις εγκλωβισμένους/ες μαθητές/μαθήτριες/φοιτητές/φοιτήτριες

Με ιδιαίτερη συγκίνηση σάς καλωσορίζω στη σεμνή σημερινή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται με σκοπό την παράδοση 50 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές και στις μαθήτριες που κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 φοιτούσαν στα κατεχόμενα σχολεία του Ριζοκαρπάσου και στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της κατεχόμενης κοινότητας που φοιτούσαν σε Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, κατά την ίδια ακαδημαϊκή χρονιά. 

Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού και της ΠΟΕΔ Λεμεσού συνάδει με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση και για περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών μας. Και τα παιδιά μας στο Ριζοκάρπασο όχι μόνο δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδιασμών μας. 

Αγαπημένα μας παιδιά από το Ριζοκάρπασο, 

Εκ μέρους της Πολιτείας, εκφράζω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας, γιατί παρά τα προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζετε, συνεχίζετε, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, να παραμένετε ριζωμένοι στη γη των προγόνων σας, αναμένοντας την ώρα της απελευθέρωσης. Στερείστε πράγματα που για άλλα παιδιά της ηλικίας σας είναι αυτονόητα και υποβάλλεστε σε προσωπικές θυσίες, συνεχίζοντας τον αγώνα για επιβίωση και υπομένοντας με καρτερία τα προβλήματα της κατοχής. Δεν απολαμβάνετε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, λόγω των εμποδίων που διαχρονικά προτάσσει η κατοχική δύναμη. 

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ταξίδεψα πριν από λίγες μέρες στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχα σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη συνεδρία, ανέδειξα με πολύ έντονο τρόπο τα προβλήματα που διαχρονικά δημιουργεί το κατοχικό καθεστώς για την ομαλή λειτουργία των κατεχόμενων σχολείων μας και τα εμπόδια που παρεμβάλλει στο δικαίωμά σας για πλήρη πρόσβασή σας στην εκπαίδευση. Η ανταπόκριση που είχα από τις/τους ευρωβουλευτές ήταν πολύ θετική και αναμένω ότι θα κινητοποιηθούν με σκοπό την άρση των όποιων απαγορεύσεων, μέχρι την ημέρα της επανένωσης του νησιού μας. 

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχοντας υπόψη του όλα αυτά, θέτει πάντα στις προτεραιότητές του τα κατεχόμενα σχολεία μας και προσπαθεί να παρέχει συνεχώς, σε εσάς και στους εκπαιδευτικούς σας, τα απαραίτητα εφόδια που θα διευκολύνουν, στο μέτρο του δυνατού, τη διαδικασία της διδασκαλίας και μάθησης. Συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό σας αγώνα και μεριμνούμε ώστε η κατοχή να μην στερήσει από εσάς τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να αναπτύξετε στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλο το φάσμα των ικανοτήτων σας. Ευχαριστώ και συγχαίρω ιδιαιτέρως τους και τις εκπαιδευτικούς σας που προσπαθούν, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να επιτελέσουν στο ακέραιο το παιδαγωγικό τους έργο. 

Εν κατακλείδι, αφού σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σας, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στη Σχολική Εφορεία Λεμεσού και στην ΠΟΕΔ Λεμεσού για τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά τους. Θερμές επίσης ευχαριστίες εκφράζω προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Ριζοκαρπάσου για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στα κατεχόμενα σχολεία μας, αλλά και για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.

 

(ΝΖ/ΕΠ)