Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-02-2024 09:09

Η Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σλοβενίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης (ΕΣ) της Σλοβενίας κ. Urška Klakočar Zupančič φθάνει το απόγευμα στην Κύπρο για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου. Η κ. Klakočar Zupančič ηγείται αντιπροσωπίας, αποτελούμενης από τους βουλευτές κ. Dušan Stojanovič και κ. Iva Dimic, Πρόεδρο και Μέλος, αντίστοιχα, της Ομάδας Φιλίας Σλοβενίας-Κύπρου στην ΕΣ της Σλοβενίας και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρέσβης της Σλοβενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Tamara Weingerl Požar.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, η κ. Klakočar Zupančič και τα μέλη της ΕΣ της Σλοβενίας θα έχουν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Χωριστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνο Κόμπο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μάριο Χαρτσιώτη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Σλοβενίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Επιτροπής.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο, η κ. Klakočar Zupančič και η αντιπροσωπία που τη συνοδεύει θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της UNFICYP κ. Colin Stewart.

Απόψε, οι δύο Πρόεδροι θα παραστούν στην ιδρυτική συνάντηση του Κυπρο-Σλοβενικού Συνδέσμου Φιλίας στη Λεμεσό και στα εγκαίνια έκθεσης σλοβενικής τέχνης.

Την κ. Klakočar Zupančič, θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα