Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2024 08:06

Δήλωση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή σχετικά με την πτώχευση του γερμανικού τουριστικού ομίλου FTI, χθες

Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι ο μεγάλος και ιστορικός τουριστικός όμιλος FTI κατέθεσε στις γερμανικές αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνεπεία των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

Τα οικονομικά προβλήματα του συγκεκριμένου ομίλου ήταν γνωστά στην τουριστική κοινότητα, αν και τον περασμένο Απρίλιο δόθηκαν ελπίδες για εξομάλυνση των προβλημάτων, συνεπεία της πιθανής εισόδου μιας γνωστής αμερικανικής κοινοπραξίας επενδυτών στον όμιλο. Ωστόσο, για μια σειρά από λόγους, αυτό δεν είχε θετική κατάληξη.

Πρόκειται οπωσδήποτε για μια αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που επιχειρούσαμε ενδυνάμωση της γερμανικής αγοράς και επιπρόσθετα, επειδή κάθε απώλεια πλέον μετρά, λόγω και των πιέσεων που δέχεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία ευρύτερα.

Eίναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο όγκος των απωλειών σε επίπεδο συνολικών αφίξεων για τον τουρισμό της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους συνδέσμους ξενοδόχων, και από κοινού προβαίνουμε σε ακριβή εκτίμηση και διαχείριση της κατάστασης.

(ΓΣ/ΑΦ)