Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2024 13:26

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφορικά με τη διαχείριση των θεμάτων που επηρεάζουν την Κύπρο μετά την πτώχευση του Γερμανού Οργανωτή Ταξιδίων FTI

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και τις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις, παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση που προκύπτει στην τουριστική βιομηχανία μας από την πτώχευση του Γερμανού Οργανωτή Ταξιδίων «FTI». Πρόκειται για μεγάλο και ιστορικό τουριστικό όμιλο, που χθες κατέθεσε στις γερμανικές Αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνεπεία των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κύπρο 906 επισκέπτες, πελάτες των εταιρειών του Ομίλου «FTI», κυρίως από Γερμανία και Αυστρία. Η διαμονή όλων των επηρεαζόμενων επισκεπτών συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ κανένα πρόβλημα δεν προκύπτει όσον αφορά στον επαναπατρισμό τους, μετά τη λήξη των διακοπών τους.

Καλούνται οι επηρεαζόμενοι πελάτες του Οργανωτή Ταξιδίων «FTI», όπως συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις τόσο του ίδιου του Ομίλου «FTI», όσο και των κρατικών υπηρεσιών τους, όσον αφορά στις διαδικασίες αποζημίωσης από διαθέσιμα Ταμεία Αφερεγγυότητας, στις χώρες διαμονής τους και για επαναπρογραμματισμό των κρατήσεών τους.

Παρά το γεγονός ότι η πτώχευση του συγκεκριμένου Οργανωτή Ταξιδίων αποτελεί μα αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς αυτό αποτελεί συνέχεια άλλων αρνητικών διεθνών εξελίξεων, το μέγεθος της επίπτωσης δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της έκτασης της παρουσίας του στην κυπριακή τουριστική αγορά. Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση και θα προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των οποιωνδήποτε επιπτώσεων.

(ΑΦυ/ΕΠ/ΑΦ)