Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2024 08:08

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (03.06.24) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα κ. Farhan Haq, η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ έθεσε το ερώτημα αν ο ίδιος γνωρίζει πότε η κα Holguín σκοπεύει να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα για την πρόοδο των συνομιλιών της στην Κύπρο, καθώς και πότε θα παρουσιάσει την έκθεσή της.

Ο κ. Haq σημείωσε ότι η κα Holguín έχει έρθει σε επαφή με αξιωματούχους του ΟΗΕ και θα συνεχίσει να ενημερώνει τον Διεθνή Οργανισμό για το έργο της. Όσον αφορά σ την παρουσίαση της έκθεσής της, την παρέπεμψε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Νότιας Κορέας, που θα προεδρεύει τον μήνα Ιούνιο και γνωρίζει το πρόγραμμα του μήνα.

Στη συνέχεια, η ανταποκρίτρια του Anadolu σημείωσε ότι η κα Holguín είναι Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα και ζήτησε διευκρινήσεις για το αν θα πρέπει να αναφέρεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή στον Γενικό Γραμματέα, με τον Αν. Εκπρόσωπο να απαντά ότι ο ίδιος πιστεύει ότι πρώτα ενημερώνει τον Γενικό Γραμματέα και στη συνέχεια οι πληροφορίες προωθούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Για την αυτούσια δήλωση στην Αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ.

(ΓΣ/ΑΦ)