Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2024 10:45

Εκλογές 2024 – Ψηφοφορία Τουρκοκύπριων εκλογέων

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών καλεί τους Τουρκοκύπριους, που προτίθενται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως ελέγξουν και βεβαιωθούν για τη συμπερίληψή τους στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των Ευρωεκλογών μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στη διεύθυνση https://etv.elections.moi.gov.cy, καταχωρίζοντας τον αριθμό δελτίου ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ημερομηνία γέννησής τους.

Όσοι δεν περιλαμβάνονται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο προφανώς είναι καταχωρισμένοι στο σύστημα αρχείου πληθυσμού με διεύθυνση στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας ή χωρίς καθόλου διεύθυνση και δεν ανταποκρίθηκαν στην ενημέρωση που έγινε από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τις 2 Απριλίου 2024, που ολοκληρώθηκε η προθεσμία για έλεγχο και επικαιροποίηση της διεύθυνσής τους, ούτως ώστε να αποκτήσουν αυτόματα εκλογικό δικαίωμα.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται όσοι δεν περιλαμβάνονται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο να μην προσέλθουν στα ειδικά εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών, καθώς δεν θα μπορεί να τους δοθεί ψηφοδέλτιο, για να ψηφίσουν.

Σημειώνεται ότι όσοι Τουρκοκύπριοι εκλογείς έχουν υποβάλει δήλωση για άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε πόλη του εξωτερικού έχουν αφαιρεθεί, όπως και οι υπόλοιποι εκλογείς από τον κατάλογο εκλογής της Κύπρου και, ως εκ τούτου, τα ονόματά τους δεν εμφανίζονται στην πιο πάνω υπηρεσία.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις οι εκλογείς μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών στα τηλέφωνα 22 867 640, 22 867 643, 22 867 614 και 22 867 714. 

(ΜΚυ/ΜΣ)