Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-11-2018 10:42

Στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας συμμετέχει ο Υπουργός Γεωργίας

Στόχος η διεύρυνση των εξαγωγικών προσανατολισμών των κυπριακών προϊόντων

Για τη Σαγκάη αναχωρεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει ο Πρόεδρος της χώρας.

Στο περιθώριο της Έκθεσης, ο κ. Καδής θα συνυπογράψει με τον αρμόδιο Υπουργό Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Ni Yuefeng, Πρωτόκολλο Εξαγωγών των Κυπριακών Γαλακτοκομικών Προϊόντων στην Κίνα, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την εξαγωγή του χαλλουμιού στην αγορά της Κίνας. Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου αναμένεται να ενισχυθούν ευρύτερα οι εξαγωγικοί προσανατολισμοί των κυπριακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα, ο κ. Καδής θα συζητήσει με τον Κινέζο Υπουργό Τελωνείων το αίτημα της Κύπρου για εντατικοποίηση των διαδικασιών εξαγωγής κυπριακών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και πατατών στην κινεζική αγορά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σαγκάη, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κινεζικές εταιρείες διανομής κρασιών, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για διείσδυση των κυπριακών κρασιών και κουμανδαρίας στην Κίνα.

(ΜΑΚ)